KTK plusz infóblokk keretes-1

Pest megyei útpályázat 2016/112

Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén

A projekt célja Püspökszilágy belterületi, önkormányzati tulajdonban lévő 7 db jelenleg rossz műszaki állapotú útjának fejlesztése, használatának biztonságossá tétele. Püspökszilágyon az egyik legnagyobb problémát a meglévő önkormányzati utak rossz műszaki állapota okozza, az elöregedett, repedezett felületek teherbírása nem megfelelő. Ezért Önkormányzatunk kiemelten fontos feladatának tekinti a projekt tárgyát képező utak szilárd burkolatának felújítását.

Összességében a projekt keretében belterületen 1116 m belterületi útszakasz kerül felújításra, valamint 350 méteren biztosítjuk a vízelvezetést az alábbi útszakaszokon: Arany János utca, Tavasz utca, József Attila utca, Ady Endre utca, Ady köz, Bajcsy-Zsilinszky utca, Dózsa György utca.

Tekintettel arra, hogy az utcák környezetében számos közintézmény, közszolgáltatás és tömegközlekedési lehetőség is található fontos célunk az érintett útszakaszokról megközelíthető szolgáltatások elérhetőségének javítása, a jelentős gépjármű forgalom miatt szükséges nagyobb teherbírás, nagyobb lehetséges kapacitás kialakítása. Ezáltal projektünk javítja a munkába járás körülményeit, elősegíti a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését, valamint településképünk javításához is hozzájárul.

A megfelelő útszegélyek kialakítása az útszélek letöredezését akadályozza meg, illetve az utak víztelenítését segíti. A fejlesztéssel érintett útszegélyek hossza 2250 m. A tervezett fejlesztéssel érintett utcákon az önkormányzat a szennyvíz, gáz és víz közüzemi infrastruktúrát már kiépítette. Az Arany János u., Bajcsy-Zsilinszky u., Tavasz u., Dózsa György u., Ady Endre u esetében szükséges 406 méteren járda felújítás is.