KTK plusz infóblokk keretes-1

Ebösszeírás

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B.§ (1) bekezdésében foglalt rendelkezés alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésre bocsátani.

A minél könnyebb regisztráció és a jövőbeni adatmódosítás érdekében az önkormányzat csatlakozott egy elektronikus ebnyilvántartóra, melynek segítségével közvetlenül, papírmunka és e-mailek küldése nélkül tudja lejelenteni kutyája adatait a gazdi. 

Regisztrálja kutyáját online pár kattintással, így a jövőben bármilyen adat megváltozása esetén ugyanezen felületen tudja megadni az új információkat. Az online rendszert ide kattintva éri el: http://ugyfelkapu.ebnyilvantarto.hu/