Cserepka János misszionárius

Püspökszilágyon született 1919. február 4-én a népes Cserepka család tizedik gyermekeként. 1936-ban Tahiban, 17
évesen hallgatva Molnár Mária misszionáriusnőt, a szívében elhatározta, hogy az Úr szőlőskertjében szeretne munkálkodni. A Baptista Szemináriumban elvégzett tanulmányai után a Szilágyságban (Erdély) végzett lelkipásztori szolgálatot 1948-ig, majd a Pesterzsébeti Baptista Gyülekezetben nyolc esztendeig. Ez idő alatt választotta élete segítőtársául az erdélyi születésű Ilonka Margitot. Marosvásárhelyen szerzett orvosi diplomát. 1956-ban
kötöttek házasságot, majd nem sokkal később, a forradalom idején válaszút elé kerültek: indulni a nyitott kapukon vagy sem?

1963-ban jelentkeztek külmissziós szolgálatra. A Kanadai Baptista Szövetség külmisszionáriusaiként ugyanabban az évben el is indultak Bolíviába, ötévi szolgálatra. Dolgoztak az Amazonas vízgyűjtő területén, eljutottak a Jura törzshöz is, ahová még nem ért el a civilizáció és az evangélium sem. Ebben az időben sikerült felépíteniük a Bethesda Klinikát Chapare-n, ahol gyógyították a betegeket, a rászorulókat, és ápolónőket képeztek. Szolgálatuk második szakaszában 1968-tól 1973-ig a trópusokon dolgoztak, majd visszatértek Kanadába. Az utolsó külmissziós szakasz 1979-től 1983-ig tartott.
Ekkor egy egészen más területre helyezték őket, Bolívia déli részére. 1999. március 10-én hunyt el.

Oldalainkat 53 vendég böngészi