Egy Falunap margójára

A Püspökszilágyi Önkormányzat a helyi civil szervezetek közreműködésével szeptember hónapban tartotta a Község Falunapját. A hagyomány kötelez mondhatnánk, azonban a lakosság részéről van igény a színvonalas rendezvényre.

Alkalom ez az elköltözött fiatal családok hazalátogatására, a családi és baráti együtt gondolkodásra. Az idei falunap hagyományos, ugyanakkor még is más volt, jobban koncentrált a gyerekekre – mondta megnyitójában Tordai Sándor polgármester.

A megnyitó után Szabó István a Pest Megyei Közgyűlés elnöke lépett a színpadra. Köszöntőjében kiemelte a község lakosságának összefogását, a fejlesztések átgondoltságát, majd a polgármester úrral jelképesen átadta a községben felújított, nagyobb teherbírásra alkalmas utakat, amelyeket a Pest Megyei pályázat támogatott.

A délelőtti programok egyaránt szóltak a felnőtteknek és a gyerekeknek is. A Vadásztársaság segítette a bográcsmestert, hogy nagyon finom vörösboros vaddisznó pörkölt kerüljön a beszélgetők asztalára.

A délután folyamán a gyerekek és a vállalkozó fiatalabbak sok érdekes játékot kipróbálhattak. A hagyományoknak része az arcfestés, a gyöngyfűzés, amelyben képzett lakosok segítették a fiatalokat. Az estébe hajló szórakozás alatt fogytak a tombolajegyek, és a többség örömére egy, a községbe nem régen költözött gyermekes család nyerte a fődíjat, egy wellness utazást.

A Falunap kapcsán a jövőről is beszélt  a polgármester:az idei évben is fejlődött a község infrastuktúrája, de lesznek áthúzódó kivitelezések. Ilyen az utak, járdák és a csapadék vízelvezető rendszer felújítása. Továbbá tervezzük köztereink, középületeink további fejlesztését is, azonban a pályázatokon nyerhető források szakszerű felhasználásához jelenleg nem egyszerű megfelelő kapacitással és szakértelemmel rendelkező, megbízható kivitelezőt találni. Mindenképpen bizalommal, összefogással segíthető a község fejlődése és a jövőévi Falunap újbóli megrendezése is sikeres lehet  – zárta gondolatait Tordai Sándor.

Oldalainkat 44 vendég böngészi