Régi fényében tündököl a polgármesteri hivatal

Több mint 3 év után újra áll a polgármesteri hivatal Püspökszilágyon. A tűzesetben leégett, 115 éves épületet március 17-én adják át az önkormányzatnak. 
Az ITET tagtelepülései és a Püspökszilágyi lakosok is megdöbbentek, amikor leégett a Község Polgármesteri Hivatala. 
Az összefogás és a segíteni akarás eredménye, hogy a 115 éves épület újra áll és a március 17-i átadás után újra szolgálja a község lakosságát. Az idei országgyűlési választás alkalmából, mint eddig tették, a díszteremben adhatják le szavazataikat a helyi lakosok. 
Az önkormányzati épület alapterületében nem változott, de a tetőtér „befoglalása” csaknem megduplázta a hasznosítható belső terület nagyságát.
Az épülete úgy újult meg, hogy az már a legmodernebb követelményeknek és minden szabálynak megfelel. A hat bejárat lehetőséget biztosít arra, hogy mind a mai, mind a jövőben funkciók egymástól függetlenül működhessenek.
 Az étkezőben akár 70-80 főre is lehet teríteni, az emeleten értéktárat és foglalkoztató termet is szeretne működtetni az önkormányzat, erre pályázati támogatást is szeretnének felhasználni. 
A szomszédos tájházban rejlő lehetőségeken túl, de azt kiegészítve és párhuzamosan működtetve szeretnénk elérni, hogy Püspökszilágy minden létező múltbéli kincsét, értékét megőrizzük, bemutassuk.
Az értéktár központi helyén a főbejárat feletti teremben egy nagyméretű, az egész községhatárt bemutató „terepasztalon” szeretnénk településünket, földrajzi valójában is bemutatni: az elhagyott régi falukat (Szór, Garland), amelyek nálunk voltak település részek, majorokat, régi temetőt, templomok helyét, minden épített és természeti értéket.
Tordai Sándor reményei szerint az átadásra sokan el tudnak jönni a környező településekről és az épület megújulását segítő állami szervektől. Azt mindenki tudja, hogy a kormány segítsége nélkül soha nem készült volna el az épület.
Az épületen az építő cégek és az ott dolgozó szakemberek, mérnökök is nagyon komoly munkát végeztek. Nagy öröm az is, hogy szép számmal dolgozhattak püspökszilágyi és a környező településeken élő emberek is a hivatal épületén, nekik külön is szeretném ezt meg köszönni.
A képviselő-testület, akit az időközi választáson nagyon szép támogatási aránnyal választottak meg, azon dolgozik folyamatosan, hogy Püspökszilágy élhető legyen, szépüljön, megőrizze és növelje értékeit. Az épület átadásakor megragadjuk az alkalmat, hogy színes tablókon bemutassuk a település, elnyert és tervezett projektjeit, amelyek a végleges arculat formálásában segítenek.
A jövőbeni tervekről azt is megtudtuk, hogy a ciklus végéig minden tervezett vállalását teljesíteni akarja az önkormányzat. Szeretnénk, ha a Rákóczi út (Fő út) járdái, vízelvezetői is megújulhatnának, ehhez azonban, a Közútkezelő hozzájárulása kell. Sok kisebb fejlesztésen is dolgoznak, mint például a buszmegállók felújítása. 
Püspökszilágy sok szeretettel várja március 17-én a község lakosait a Polgármesteri Hivatal átadására, kérik a közösséget, azt követően tekintsék azt sajátjuknak.
 
Oldalainkat 58 vendég böngészi