Szilágy folyamatos megújulásán dolgozunk

Önkormányzatunk fennállása óta nem részesült még ilyen szintű állami támogatásban, mint a legutóbbi időkben, de erre rá is szolgáltunk, és nagy szükség is van ezekre a támogatásokra.
Ezúton is szeretnénk megköszönni az állami, a megyei és a járási vezetőknek, hivataloknak a segítséget, amit kaptunk és kapunk.
 Mi azért küzdünk, hogy a faluban ne legyen üres ház,
hogy működjön az óvoda, az iskola és a falu minden intézménye. Igyekszünk minden értéket megőrizni, minden területen.
És most szóljunk terveinkről. Ha minden jól alakul, jövő tavasszal elkészül a hivatali komplexum, benne a nagyteremmel, a konyhával, a szálláshelyekkel, foglalkoztató terekkel. Megújulnak a hivatal körüli utcák, parkok is. Mindezzel a település élete, fejlődése új lendületet kap. Tervezzük azt is, hogy tavasszal elkezdjük az egészségház korszerűsítését, a falu patakjának, vizes élőhelyeinek, vízelvezető rendszereinek a rendezését is. Szeretnénk a község arculatát teljesen megújítani, fásítani, parkosítani, és mindent megtenni azért, hogy ismét a mi falunk lehessen a legszebb település a környéken. 
Terveinkben szerepel még a Rákóczi út rendezése is, aminek fő anyagi forrása a csatornázás végelszámolásakor maradó pénz lesz. Ehhez az Állami Közútkezelő hozzájárulását kell kérnünk. 

A régi, elavult buszmegállókat szükségesnek tartjuk rendbe tenni. A temetői ravatalozó tetejére is új borítást tervezünk, a székely kapuéval együtt.
Szintén 2018-as tervünk, hogy a falu központi részén egy szép játszóteret alakítunk ki, ha lehetséges, pályázati támogatással. A játszótér tervezésébe szeretnénk bevonni a szülőket és a gyerekeket is, mert úgy gondoljuk így még inkább magukénak érezhetik az új létesítményt. 
A Szabadidő Központ további fejlesztése is napirenden van.
Mint látható hatalmas feladatok várnak ránk, amiket el kell végezni, de bízunk abban, hogy a 2019. októberi választásokig minden elképzelésünket meg tudjuk valósítani, a kitűzött célokat
teljesítjük. 
Reméljük, hogy a tervezett munkák és létesítmények elkészülte után együtt tudunk örülni - és nemcsak Önökkel, hanem minden támogatónkkal és barátunkkal is.
 
Püspökszilágy Önkormányzata
Oldalainkat 60 vendég böngészi