FALUNAP PÜSPÖKSZILÁGY - A Község közösség, ami összeköt minket

Szeptember 2-án, szép időben, méltó környezetben, a település lakosságának nagy részvétele mellett történt az áprilisban  bronzból készült 1956-os emlékszobor avatása és megszentelése. Ezzel kezdetét vette településünk falunapja.

Az épülő új hivatal nagyteraszán ifjabb Misnyóvszki István mutatta be több mint ötven darabos rádiókészülék gyűjteményét, az 1950-1960-as évek gyártmányaiból. A szoboravatást és a bemutatót rögtönzött kis állófogadás követte, a településismereti totó portánkénti kiosztásával megfűszerezve. A totó-szelvények több mint felét püspökszilágyi családok töltötték ki, és a kérdések nagy részét jól is válaszolták meg. Nagy öröm, hogy a helybeliek közül ilyen sokan ismerik falunkat, a múltunkat, nevezettességeinket. A játékból szeretnénk hagyományt teremteni, és 2018-ra már témajavaslat  is  van: a környezetvédelem, környezetünk megóvása, tisztaságának megőrzése. Az ünnepség után a Szabadidő Központban folytatódott reggelig a falunap.  A műfüves pálya főleg a gyerekeké, a fiataloké volt, akik egészen késő estig ki is használták a mászófalat és az EUROBANGEE-t. A játszótér és a kreatív kuckó is nagy sikerrel üzemelt. A finom ebéd után pedig, a szabadtéri színpadon, folyamatosan követték egymást a fellépők, minden korosztálynak jó színvonalú szórakozást biztosítva. A csodás zenekari produkciók között a Szilágyi Hagyományőrző csoportunk is fellépett.

A gyerekek bohócnak tapsolhattak, Ress Hajnalka énekelni és táncolni invitálta a közönség bátrabb tagjait. Ahogy leszállt az est, a tombola és a totó sorsolása hozta lázba a helybelieket, de a sok érdeklődő vendéget is. Az értékes ajándékok kisorsolása után a hangulatot a tűzvarázs produkció emelte még magasabbra.  A csepergő, majd egyre erősödő eső se tudta a mulató közönség kedvét elvenni a hatalmas élményt nyújtó PEDROFON zenekar műsorától, és a bulitól. Jövőre is mindenkit szeretettel vár a Püspökszilágy Község Önkormányzata és a helyi civil szervezetek. Az ő munkájukat ezúton is köszönjük, hiszen nélkülük, a harminc nagyon aktív rendező és a sok segítő nélkül nem lehetett volna ilyen színvonalas, szép falunapot tartani.

Oldalainkat 56 vendég böngészi