Püspökszilágy 2016-os első féléve és terveink

Püspökszilágyon továbbra is nagyon nehéz az önkormányzat napi működése, a lakosság teljes támogatása és a dolgozók elhivatott munkája az, ami biztatást jelent a képviselő-testületnek, hogy nem csak szélmalom harc, amit folytatunk.

 

A sok külső ígéret – amit az időközi választás során kaptunk- legtöbbjéből nem lett semmi, de a szilágyi emberek a sajnálatból nem is kérnek, a bíztatást, a támogatást viszont szívből köszönjük.
A napi gondok, problémák ellenére a falu intézményei működnek, az óvoda, iskola, az önkormányzat teszi a dolgát. A sok nehézség közepette nyugodtan nevezhetjük akár csodálatra méltónak is, hogy futballcsapatunk, - amit a napi gondokkal küszködő önkormányzat és néhány tiszteletre méltó magánszemély támogat - a területi bajnokságon aranyérmet szerzett!


Megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a sportegyesület vezetésének Herczeg Lászlónak, Bagyal Jánosnak és Máté Jánosnak,a csapatot menedzselő, edzői és játékosi feladatokat ellátó Tóth Jánosnak, az egész tagságnak és minden játékosnak a kitartó munkájukat és a szép eredményt. Munkájukra a következő évtizedekben is számítunk. Hajrá Szilágy!
Büszke vagyok arra is, hogy Püspökszilágy - amelynek lakossága semmi okot nem adott arra, ami a faluval történt – egyenes gerinccel áll, és mindent megtesz a helyreállítás érdekében. Sajnos ennek ellenére, az önkormányzati épület és benne az erdei iskola, a konyha, az étkező rekonstrukciója már negyedik hónapja áll – úgy fest, a bürokrácia nálunk teljesedik ki teljes nagyságában. Az újjáépítést azonban mindenképpen be fogjuk fejezni, jóllehet rombolni mindig könnyebb, mint építeni. Sajnos az elhúzódó felújítás miatt számos pályázattól
elesünk, de azért nem csüggedünk. Ahogy az öregjeink mondták: “Ha az Isten velünk, akkor kicsoda ellenünk?”

A majálist és a gyermeknapot szerény körülmények között ugyan, de megtartottuk, nagy köszönet érte a pedagógusoknak, a szülőknek és a civil szervezeteknek. Gyereknapi meglepetésként az óvodás és iskolás gyerekek, illetve mindenki más, akit a faluból érdekelt, a KATÁNG együttes koncertjén vehettek részt. Nagy siker volt, és nemcsak a gyerekek, de a felnőtt közönség is élvezte a műsort.
A hétvégi foci meccsek és a hétközbeni edzések egyre több vendéget vonzanak a szabadidő központba, a játszótér mindig teltházas. Emiatt mindenképpen bővíteni szeretnénk a létesítményt.
Remélem, a cikk mellett látható fotók is mindenki számára bizonyítják: Püspökszilágy és az önkormányzata
“működik”.


EZÚTON IS SZERETNÉNK MEGHÍVNI MINDEN KEDVES PÜSPÖKSZILÁGYI ÉS KÖRNYÉKBELI LAKOST A SZEPTEMBER 3-i “SZILÁGY FESZTIVÁLRA”, AMI KÖZSÉGÜNK FALUNAPJA LESZ.


Tordai Sándor, polgármester

Oldalainkat 51 vendég böngészi