Ebösszeírás Püspökszilágyon

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján Püspökszilágy Község Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Püspökszilágy közigazgatási területén 2018. szeptember 03. és október 31. napja közötti időszakban ebösszeírást végez.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy adatlapot kell kitölteni és azt (azokat) köteles az önkormányzathoz visszajuttatni. Az adatlapok beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége, azok 2018. augusztus 13-tól kezdődően folyamatosan beszerezhetőek a Polgármesteri Hivatal titkárságán vagy letölthetőek az önkormányzat honlapjáról a www.puspokszilagy.hu – Dokumentumtár- Nyomtatványok menüpont alatt.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:

    személyesen a polgármesteri hivatal bejáratánál elhelyezett gyűjtőládába vagy
    postai úton eljuttatva a hivatal levelezési címére (2166 Püspökszilágy, Kossuth út 9.)
    elektronikusan elküldve az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre,


Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2018. október 31.

Felhívom továbbá az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998 (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján, aki a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesítette, 30.000 Ft állatvédelmi bírsággal sújtható.


Együttműködését köszönöm!

Czerovszki Dóra aljegyző

Oldalainkat 59 vendég böngészi